acasă  TI România  contact legaturi utile
 obiective Training  Buna Guvernare  Forum Buna Guvernare
Modulele programului:

 
"Buna Guvernare" este un program de training pentru personalul din administraţia publică al cărui obiectiv vizează creşterea capacităţii administrative şi rezistenţa instituţiilor publice la corupţie.
Luptati impotriva coruptiei

Accesul la Informatii si Transparenta Decizionala
Accesul la Informatii si Transparenta Decizionala

perioada: 23 iulie - 29 iulie 2007

locatia: Hotel Palace - Statiunea VENUS


Fisa de inscriere (pdf)

Tematica:
  1. Transparenta decizionala în administratia publica. Resurse si comunicare inter -institutionala în aplicarea legii transparentei decizionale – Legea nr. 52/2003 si incidenta acesteia asupra procesului de elaborare a actelor normative.Transparenta si participarea cetatenilor la actul de decizie – premise esentiale ale cresterii calitatii guvernarii.Cai de atac reglementate de legea transparentei decizionale.
  2. Accesul la informatii de interes public – Legea nr. 544/2001. Principiile care stau la baza liberului acces la informatie.
  3. Aplicarea legii nr. 544/2001 - Responsabilitatile institutiilor publice. Cine poate solicita informatii? Procesarea cererilor de informatii. Informatii cu caracter secret.
  4. Perspectiva internationala: implicatiile economice si juridice ale lipsei de transparenta. Transparenta ca obligatie internationala.
Obiective:
  • cresterea transparentei decizionale în administratia publica prin aplicarea eficienta a Legilor 544/2001 si 52/2003.
  • constientizarea importantei si valorificarea relatiei cetatean – administratie
  • prezentarea unor solutii pentru principalele dificultati în aplicarea legislatiei